Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kombinált hiteltermék keretében

Magyarország Kormányának felhívása a mikro-, kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kombinált hiteltermék keretében. Kódszám: GINOP-1.2.3-8.3.4-16

A pályázat célja

Jelen Felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatásként kedvezményes kamatozású kölcsön együttes biztosítása révén segítse a szabad vállalkozási zónák területén kívül a feldolgozóipari ágazatban és a szabad vállalkozási zónák területén a fenti tevékenységi korlátozás nélkül, a fejleszteni kívánó KKV-k olyan kapacitásbővítő beruházásait, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, képesek kitermelni a forráshoz jutás költségeit is, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A pályázat tárgya

A pályázat keretében mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházások 5-50 millió forintos támogatására és 10-145 millió forint hitelre pályázhatnak.

A pályázók köre

Mikro-, kis- és középvállalkozások.

A pályázat részletei

A pályázat keretösszege: 112,5 milliárd Ft, amelyből

A támogatás összege:

A vissza nem térítendő támogatás összegének kisebbnek kell lennie a kölcsön összegénél.

Támogatás formája: pénzügyi eszközzel kombinált vissza nem térítendő támogatás

A vissza nem térítendő támogatás formája: visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás.

A Felhívás keretében nyújtott kölcsön éven túli kedvezményes kamatozású kölcsönnek minősül.

A kölcsön devizaneme HUF.

Kamat: 2%/év

Támogatás mértéke:

A támogatott pályázatok várható száma: 2500-5000 db

A projekt területi korlátozása: nem támogatható a Közép-Magyarország régió (Budapest, illetve Pest megye) területén megvalósuló fejlesztés.

Megvalósítandó tevékenységek:

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb adatait publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját a kiírás végén található linkre kattintva! Előfizetési lehetőségek.

A pályázat benyújtása

A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön együttesen, közös támogatási kérelem benyújtásával igényelhető. A támogatási kérelem benyújtásának módja online benyújtás, elektronikus kitöltő programon keresztül.

Határidő: 2017. január 31. – 2019. január 31.

További információ

Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálathoz a 06/1 896-0000, normál díjazású telefonszámon ahol hétfőtől csütörtökig 8:30-16 óráig, pénteken 8:30-14 óráig fogadják hívását.

Forrás, pályázati kiírás, kapcsolódó dokumentumok

Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kombinált hiteltermék keretében


vissza a főoldalra