preloader
Skip to content Skip to footer

Kedvezményezett neve – Energosun Investment Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe – Az Energosun Investment Zrt. üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések pécsi telephelyén

A szerződött projekt összege – 178 961 595 Ft

A szerződött támogatás összege – 125 273 116 Ft

A támogatás mértéke (%-ban) – 70%

A projekt tervezett kezdési dátuma – 2022.06.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma – 2024.03.01.

A projekt azonosító száma – GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00484

A projekt tartalmának bemutatása

Az Energosun Investment Zrt. a meglévő pécsi telephelyén, 7634 Pécs, 80804/18 hrsz. szám alatt valósítja meg beruházását, melynek során bővíti szerelvénygyártási kapacitását, ezzel biztosítva helyét a napelemparkok telepítésének piacán. A telephely korszerűsítése szükségessé vált a megnövekedett számú megrendelések teljesítése végett.

A „2733’08 Szerelvény gyártása” tevékenysége fejlesztendő, melyhez jelenleg nagyon korlátozott a kapacitása, főként (70-80%-ban) külső beszállítókkal dolgozik. Ám azok gyártási kapacitásának bizonytalansága és a saját kapacitásának alacsony szintje a szükséges feladatok és megrendelések ellátásához nem elegendő. A legnagyobb vevőinek auditálásai során elvárásként fogalmazódott meg a kapacitás bővítése és a bővíthetőség feltételeinek megteremtése, így a projekt keretében beszerzésre kerül:

– 1 db Great Dragon ZY100-305 CZU fogaskerekes típusú szelemen gyártósor és hidraulikus letekercselő berendezés, amely több méretű szelemen gyártására alkalmas.

– Szükséges a meglévő üzemcsarnok átalakítása 1 110 m2 alapterületen. Az átalakítás után a csarnok mindenben megfelel a szerelvénygyártás modern feltételeinek megteremtéséhez, a beszerzésre kerülő berendezés megfelelő működtetéséhez. A vevői igényeknek és minősítési kategóriáknak szintén meg kell felelnie a vállalkozásnak, amelyhez a 21. század követelményeinek megfelelő gyártási körülményeket kell teremtenie.

– 1 db 50 KW-os napelemrendszer beszerzése és beüzemelése, ami az eszközök működtetéséhez szükséges. A működési költségek csökkentésének elsődleges lépése a jelentős energiaigény diverzifikálása, hiszen a cég minden berendezése elektromos árammal működik.